Tigersås Följ Oss på Instagram Vår YouTube Kanal Gilla Oss på Facebook Hickory Liquid Smoke Bullfighter Sjögräsnudlar Chicken Wing Magic Pepper Tony Chachere's BBQ Magic Sakura GoChuJang Green Hot Shirataki Panko Sesamfrön

Produkter och Recept från Korea

 

                                                                                                                            Läs mer om Koreansk mat och prova recept här: Det Koreanska Köket

 

Koreansk Friterad Kyckling med Gochujangsås


1 kg kycklingklubbor eller vingar (4 port)
1 dl Gochujang sås
3 msk rostade sesamfrön
2 dl vetemjöl eller majsmjöl
200g Panko ströbröd
Några nypor salt och några varv med svartpepparkvarnen

Häll mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg ner några kycklingdelar åt gången i påsen, vrid om och skaka påsen så att mjölet och kryddorna fördelas jämnt över kycklingen.

Doppa kycklingen i uppvispat ägg och lägg sedan kycklingdelarna i en påse med Panko ströbröd, vrid om och skaka påsen så att ströbrödet fördelas jämt över kycklingen.

Hetta upp olja i en fritös eller i en kastrull (fylld till hälften) till 180 grader (kolla med termometer så att temperaturen är rätt). Fritera kycklingdelarna gyllenbruna i små batcher i cirka 5 minuter eller tills de är genomstekta. Lägg kycklingen att rinna av på lite hushållspapper.

Lägg ner kycklingdelarna i en stor skål och klicka över med gochujangsåsen. Blanda runt ordentligt och lägg upp på ett stort fat. Strö över rostade sesamfrön och servera med en fräsch sallad och nykokt rundkorning ris.

Tips!
För extra krispig kyckling så kan man låta kycklingen kallna i ca 1 timme efter den första friteringen och sedan fritera i ytterligare 3-4 minuter...

Koreansk Kyckling Wrap

500g kycklingfilé (4 port)

1 gul lök

1 Romansalladshuvud

Marinad:

1 msk japansk soja

5-6 msk gochujangsås

Några nypor salt och några varv med svartpepparkvarnen

2 stycken tunnskivade salladslökar

Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål. Skär kycklingen i tunna strimlor (skär mot köttets fibrer). Skär även löken i skivor. Marinera kycklingen i kylskåp i minst en halvtimme.

Ta upp köttet ur marinaden och stek i rikligt med olja i omgångar. Snabbstek även löken i oljan. Ös bort fettet efter varje stekomgång.  Blanda det stekta kycklingköttet med den överblivna marinaden i en kastrull och låt sjuda på låg värme i 5 minuter. Smaka av och servera kyckling och lök och kanske lite ris inslaget i ett salladsblad (romansallad) som en vegetarisk wrap eller ett tacoskal.

Bulgogi marinerad entrecote med Ssamjangsås

Maträtten kallas även "eldkött" - inte för att det är hett och starkt, utan för att i Korea grillar man helst bulgogin över en öppen eld, helst direkt på bordet!

4 personer (30 minuter + 1 timme marinering)

Ingredienser:

600 g tunt skivad entrecote

1,5 dl Bulgogimarinad

Tillbehör

1 dl Ssamjangsås

4 dl kokt Koreanskt/japanskt rundkornigt kokt ris och

24 stora salladsblad (romansallad)

1 brk 215g Kimchi eller annan picklad grönsak

Skiva entrecote i tunna skivor och marinera köttet i minst 1 timme i kylskåp.

Hetta upp en stekpanna tills den är rykande het. Stek köttskivorna hastigt, bara några sekunder på varje sida. Det är viktigt att inte steka för länge, för då blir köttet överstekt. Lägg bara några köttskivor i taget i pannan så den inte kyls ner och kokar köttet.

Servera genast det nysteka köttet i  ett salladsblad tillsammans med kokt ris, en klick med Ssamjangsås och lite Kimchi eller annan picklad grönsak.Rulla ihop till ett paket och njut.

Prova också spännande sidorätter som sesam och vitlöksmarinerade böngroddar och krispiga romansalladsblad med krämig sesamdressing. Stekta silverlökringar,  chilimarinerad gurka med rostade sesamfrön . Man kan också byta bort Ssamjang såsen mot Gochujang sås.

Chilimarinerad gurka (sidorätt)

4 personer (10 minuter marinering)

Ingredienser:

1 färsk tvättad gurka

2 msk med gochujnagsås

1 msk rostade sesamfrön

Halvera gurkan och gröp ur fröna och skiva sedan gurkan i tunna halvmånar. Snabbmarinera gurkbitarna med gochujangsås i 10 minuter. Strö över rostade sesamfrön före servering.

Klicka för större bild

Panko Ströbröd

(helt fri från palmolja)

 

Art nr: 732
 
Förpackning: 10kg säck

Ingredienser: vetemjöl, socker, jäst, salt, majsstärkelse, jäsmedel (surhetsreglerande medel E516, salt, ammoniumklorid, antioxidationsmedel E300).

 


Panko är ett jäst vetebröd som är torkat och strimlat till tunna luftiga brödflingor. Finessen med Panko är att flingorna släpper ifrån sig fettet efter stekning eller fritering och därför behåller paneringen sin krispiga och frasiga textur. Detta gör att Panko är perfekt vid panering av kött, fisk, skaldjur, grönsaker och ost. Prova också Panko som fyllning i färsrätter eller som krispig topping på en lasagne eller en potatisgratäng.

Näringsvärde per 100g
Energi 363kcal
Kolhydrater 76,80g
- från socker 4,55g
Fett 1,63g
- varav mättat 0,47g
Protein 10,8g
Natrium 315mg
Fibrer 0,8g

 

 

Klicka för större bild

Panko Ströbröd

(helt fri från palmolja)


Art nr: 733
 
Förpackning: 10x1 kg påse  

Ingredienser: vetemjöl, socker, jäst, salt, majsstärkelse, jäsmedel (surhetsreglerande medel E516, salt, ammoniumklorid, antioxidationsmedel E300).

 


Panko är ett jäst vetebröd som är torkat och strimlat till tunna luftiga brödflingor. Finessen med Panko är att flingorna släpper ifrån sig fettet efter stekning eller fritering och därför behåller paneringen sin krispiga och frasiga textur. Detta gör att Panko är perfekt vid panering av kött, fisk, skaldjur, grönsaker och ost. Prova också Panko som fyllning i färsrätter eller som krispig topping på en lasagne eller en potatisgratäng.


Panering

Doppa valfri råvara först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i Panko så att alla ytor täcks
Fritera (180C) eller stek i olja tills råvaran är genomstekt och fått en gyllenbrun färg.
Smaksättning
Häll Panko i en skål och smaksätt paneringen med kryddor, örter, chili eller riven kokos.
Textur
Smaksätt Panko med riven parmesanost och strö blandningen på en lasagne eller potatis-gratäng för att får ett krispigt täcke.


 

Klicka för större bild


Panko Ströbröd

(helt fri från palmolja)

 

Art nr: 770
Förpackning: 12x200g påse  

Ingredienser: vetemjöl, socker, jäst, salt, majsstärkelse, jäsmedel (surhetsreglerande medel E516, salt, ammoniumklorid, antioxidationsmedel E300).

 


Panko är ett jäst vetebröd som är torkat och strimlat till tunna luftiga brödflingor. Finessen med Panko är att flingorna släpper ifrån sig fettet efter stekning eller fritering och därför behåller paneringen sin krispiga och frasiga textur. Detta gör att Panko är perfekt vid panering av kött, fisk, skaldjur, grönsaker och ost. Prova också Panko som fyllning i färsrätter eller som krispig topping på en lasagne eller en potatisgratäng.


 

Klicka för större bild

GoChuGaru Koreanska chiliflingor  

Art nr: 900
 
Förpackning: 10x1kg plastpåse

Ingredienser: torkad röd Koreansk chili

 

Näringsvärde                     per 100g

Energi                                  167,4Kj/40kcal

Protein                                 14,5g

Fett                                      10,0g

-varav mättat                       2,1g

Kolhydrater                          66,9g

-varav från sockerarter        15,6g

Salt                                      3,05g

Natrium                               120,2mg

Kalcium                                56,3mg

Järn                                      4,5mg

 

 

Klicka för större bild

GoChuGaru Koreanska chiliflingor  

Art nr: 386
 
Förpackning: 10x50g plastburk

Ingredienser: torkad röd Koreansk chili

 

 

Klicka för större bild


Go-Chu-Jang Chili Sauce


Art nr: 997
 
Förpackning:12x240g  

Ingredienser: röd chilipasta (Go-Chu-Jang), brunt socker, äppelvinäger, vatten, vinäger, risvin, sojasås, maltextrakt, lök, äppelpuré, sojabönspulver, sesamolja, chilipulver (Go-Chu-Karo), vetemjöl, rostade sesamfrön, surhetsregerande medel E330 och E296, förtjockningsmedel E414, konserveringsmedel E211.

Allergi information: vetemjöl, soja och sesam.

EAN: 7391693997214

 


Koreansk fermenterad chilipasta som har en unikt kryddig och fruktig smak av solmogen chili. En klassisk koreansk stapelvara som är en av hörnstenarna i koreansk smaksättning . Används som dippsås till Bibimbap eller till annan grillad mat. Prova också som pikant smaksättare direkt i grytor, marinader, såser och dressingar.

Näringsvärde per 100g

Energi 850kj/203kcal

Protein 4g

Kolhydrater 40g

-från socker 39g

Fett 3g

-mättat fett 0g

Salt 1,3g

 

Klicka för större bild


Ssamjang BBQ Sauce


Art nr: 995
 
Förpackning:12x235g  

Ingredienser: sojabönspasta ( Doejang), glukos, chilipasta (Go-Chu-Jang), brunt socker, vitlök, vinäger, salt, risvin, sesamolja, citronkoncentrat, alkohol, vetemjöl, rostade sesamfrön, vitlökskoncentrat, lökkoncentrat, vatten, ingefärskoncentrat, förtjockningsmedel E414, konserveringsmedel E211, färgämne E160c paprikaextrakt.

Allergi information: vetemjöl, soja, sesam.

EAN: 7391693995661

 


Aromatisk kryddig grillsås från Korea som är tillverkad av Doenjang (koreansk misopasta), Gochujang chilipasta, lök, vitlök, ingefära och sesam. Prova Ssamjang som pikant dippsås när du grillar kött eller fisk. Ssamjang passar också som smaksättare i grytor, soppor och såser. Ta ett salladsblad och lägg på en bit med grillat kött, Kimchi, kokt ris och en klick med Ssamjangsås.

Rulla ihop till ett paket och ät.

Näringsvärde per 100g

Energi 285kj/201kcal

Protein 7g

Kolhydrater 32g

-från socker 29,1g

Fett 5g

-mättat fett 0g

Salt 4,2g

 

Klicka för större bild


Bulgogi Marinad


Art nr: 996
 
Förpackning:12x225g  

Ingredienser: socker, glukos, soja (vatten, sojabönor, vetemjöl, salt), vatten, päronpuré (koreanska päron och surhetsreglerande medel E300), vitlök, risvin (ris och alkohol), ananaspuré, salt, gul lök, sesamolja, jästextrakt, ingefära, vitlök, svartpeppar, surhetsreglerande medel E330, färgämne sockerkulör 150c, förtjockningsmedel E415, konserveringsmedel E211.

Allergi information: soja, vetemjöl.

EAN: 7391693996729

 


Klassisk koreansk sötsalt BBQ sås/marinad som är smaksatt med bland annat vitlök, sesam och päronpuré. Använd såsen som dippsås på tallriken eller som marinad till nöt eller fläskkött. Marinera köttet i såsen helst över natten i kylskåp eller minst 30 minuter i rumstemperatur. Stek eller grilla sedan köttet på hög värme. En flaska räcker till att marinera ca 1,5 kg nötkött.

Näringsvärde per 100g

Energi 711kj/170kcal

Protein 1,9g

Kolhydrater 38,8g

-från socker 37,6g

Fett 0,8g

-mättat fett 0g

Salt 1,8g

 

Klicka för större bild


Shiratakinudlar 100 % Konjakmjöl original LCHF - 5:2 DIET

Art nr: 681
 
Förpackning: 12x370/200g = 2 portioner  

Ingredienser: vatten, konjaksmjöl (glucomannan) och kalciumhydroxid E526

Ean: 7391693681717 (Ursprungsland: Sydkorea)

 

Tunna genomskinliga nudlar som är tillverkade av vatten och ett mjöl som utvinns från en växt som heter Konjak-knölkalla. Nudlarna har en neutral smak och passar därför bra i en sallad, soppa, wok eller som ett pasta alternativ. Nudlarna innehåller bara 3g kolhydrater per portion och passar därför bra om man följer en LCHF diet. Även kalorinivån är låg, bara 10 kalorier per portion vilket är perfekt om man följer 5:2 dieten (periodisk fasta).

Finns på Martin & Servera beställningsnummer 465849

Tillagning: öppna påsen och häll av vätskan. Lägg nudlarna i ett durkslag och skölj dem i rikligt med kallt vatten. Värm nudlarna i kokande vatten och servera som pasta eller i en soppa. Man kan också steka nudlarna torra i en teflonpanna innan man blandar dem tillsamman med wokade grönsaker och valfritt protein.

Näringsvärde per 100g

Energi

Kolhydrater

Natrium

 

42kJ/10kcal

3g

5mg

 

 

Klicka för större bild

Färska tjocka Udon nudlar (Pastöriserade)

 

Art nr: 650
Förpackning: 2x30x200g (finns även i påse för butik 3x200g)  

Ingredienser:vetemjöl (65,19 %), vatten (27,66 %), förtjockningsmedel  E1442 (4,34 %), salt (2,77 %),  stabiliseringsmedel  E405, E1104 (0,04 %) samt spår av ättikssyra, glukonsyrans deltalakton, natriummalater, mjölksyra och natriumlaktat.

 

Portionspackade tjocka kokta Udon nudlar (vetemjöl).

Värm nudlarna i varmt vatten i 2-3 minuter eller stek dem lätt i stekpanna/wok. Servera i soppor, med buljong eller i woken.

Hållbarhet: 12 månader från produktionsdatum

Näringsvärde per 100g

Energi

Protein

Fett

Kolhydrater

Fibrer 

Natrium

 

670,74kJ/159,7kcal

4,2g

2,4g

30,7g

0,7g

124,6mg

 

 

Klicka för större bild


SjögräsNudlar Original (Soft Kelp Noodles) LCHF - 5:2 DIET

Art nr: 682
 
Förpackning: 12x330/300g (300g = 3 portioner)  

Ingredienser: vatten, brun tång (Phaeophyceae) och natriumalginat (E401)

Ean:7391693682899 (Ursprungsland: Sydkorea)

 

Krispiga mineralrika sjögräsnudlar som är tillverkade av tång från havet utanför Sydkorea. Nudlarna påminner om bön/glasnudlar och har en neutral smak och passar därför i en sallad, soppa, wok eller som alternativ till spagetti. Nudlarna har bara 2g kolhydrater per 100g vilket är mycket bra om man håller en LCHF diet. Även kalorinivån är låg, bara 6 kalorier per 100g vilket är perfekt om man följer 5:2 dieten (periodisk fasta).

Tillagning: öppna påsen och häll av vätskan. Lägg nudlarna i ett durkslag och skölj dem i rikligt med kallt vatten. Servera nudlarna råa och krispiga i en sallad eller värm dem så de blir mjuka i en sås, soppa eller i en wok med buljong, grönsaker och valfritt protein. Ställ öppnad påse i kylskåp och täck nudlarna med vatten.

Näringsvärde per 100g

Energi

Kolhydrater

Natrium

 

25kJ/6kcal

2g

3mg

Finns på Martin & Servera med beställningsnummer 465963

Finns på Menigo med beställningsnummer 108870

Sjögräsnudlar med sesam & chilidressing
1 msk rostade sesamfrön
2 tsk (10ml) sesamolja
2 tsk (10ml) färsk limejuice
1 tsk (5ml) fisksås
2 tsk (10ml) Sakura japansk soja
1 liten urkärnad, finhackad röd chili
Blanda samman alla ingredienser och häll dressingen över lättkokta eller råa sjögräsnudlar

 

Klicka för större bild


Rostade Sesamfrön Korea

Art nr: 776
 
Förpackning: 12x120g  

Ingredienser: 100 % rostade sesamfrön

 

Använd sesamfröna som topping på din sallad, i soppor, eller på sushi och sashimi.

Man kan också strö sesamfrön på grillat/stekt kött, fisk och skaldjur
Prova också på filmjölk eller yoghurt eller som krydda i doppsåser, dressingar och marinader.

Näringsvärde per 100g

Energi

Protein

Kolhydrater

-sockerarter
Fett
- mättat
- enkelomättat
- fleromättat
Kostfiber
Natrium

 

2594 kJ /620 kcal

26,5g

4,1g

2,6g

55g

7,7g

21g

24g

4,9g

40mg

 

Klicka för större bild

GoChuJang Koreansk chilipasta

Art nr: 902
 
Förpackning: 24x200g plastask  

Ingredienser: majssirap, vatten, vetemjöl, chilipulver, salt, vetekorn, klibbris, alkohol, vitlök, lök, sojabönspulver, ris och maltkorn.

Allergi information: innehåller vetemjöl och soja.
Ean:

 

Fermenterad Koreansk chilipasta som ger en distinkt stark och fruktig chilismak. En klassisk smaksättare till Bi Bim Bap och Kim Chi som höjer och lyfter fram andra råvarors smaker. Används direkt i grytor, i marinader, i woken eller som doppkrydda på tallriken.

Finns på Martin & Servera beställningsnummer 397174

Näringsvärde per 100g

Energi

Kolhydrater

Protein

Fett
Kostfiber
Natrium

 

944,3kj/225,6kcal

49,3g

4,2g

2,1g

3,7g

2546mg

 

Klicka för större bild

GoChuJang Koreansk chilipasta

Art nr: 903
 
Förpackning: 4x3kg plast hink  

Ingredienser: majssirap, vatten, vetemjöl, chilipulver, salt, vetekorn, klibbris, alkohol, vitlök, lök, sojabönspulver, ris och maltkorn.

Allergi information: innehåller vetemjöl och soja.
Ean:

 

Fermenterad Koreansk chilipasta som ger en distinkt stark och fruktig chilismak. En klassisk smaksättare till Bi Bim Bap och Kim Chi som höjer och lyfter fram andra råvarors smaker. Används direkt i grytor, i marinader, i woken eller som doppkrydda på tallriken.

Näringsvärde per 100g

Energi

Kolhydrater

Protein

Fett
Kostfiber
Natrium

 

944,3kj/225,6kcal

49,3g

4,2g

2,1g

3,7g

2546mg

 

Klicka för större bild

Yuzu Juice 100 % ren utan tillsatser


Art nr: 200

 
Förpackning: 18x120ml antiseptisk påse (finns även som beställningsvara i 10x1kg påse eller 16liters plastdunk för industri)  

Ingredienser: 100% yuzujuice
Ean:8801194707667

 


100% ren Yuzujuice för matlagning, utan salt och tillsattser.
Använd som smaksättare i dressingar, marinader, efterätter och cocktails.
Passar perfekt som smaksättare vid grillning av fisk, skaldjur och pilgrimsmusslor.

Näringsvärde    per 100g

Energi                146,5kJ/35Kcal

Protein                 0,5g

Kolhydrater          7,2g

-varav socker       2,8g

Fett                      0,4g

Askorbinsyra         40mg

C vitamin            150mg

Citrus Junos eller Yuzu som den heter i Japan är en citrusfrukt som odlas kommersiellt både i Korea (Yuja) och Japan. Yuzu frukten har sitt ursprung i Kina (Yòuzi) och är en korsning mellan en syrlig mandarin och en citrusfrukt som heter Ichang papeda. Smaken är unik och skiljer sig från alla andra citrusfrukter. Även doften är mycket speciell och exotiskt uppfriskande. Skalet används ofta till framställning av eteriska oljor men man gör också marmelad på skalet. Juicen är friskt syrlig och används naturell i matlagning på samma sätt som lime och citronjuice.


 

Klicka för större bild

Yuzu Juice (sötad)


Art nr: 363

 
Förpackning: 10x850ml/1000g (Mixa 850ml+4150ml vatten till 5 liter drickfärdig juice)  

Ingredienser: yuzu juicekoncentrat (42%), socker, och citronsyra
Ean:8801194707032

 


Sötad Yuzu juice till drycker eller glass.
Späd med iskallt vatten och servera med krossad is som måltidsdryck.
Använd som smaksättare i dressingar, marinader, efterätter och cocktails.
Passar perfekt som smaksättare vid grillning av fisk, skaldjur och pilgrimsmusslor.
Blanda en Screwdriver
1 del juice + 1 del vodka + 5 delar club soda och massor med krossad is.

Finns på Martin & Servera beställningsnummer 411595

Citrus Junos eller Yuzu som den heter i Japan är en citrusfrukt som odlas kommersiellt både i Korea (Yuja) och Japan. Yuzu frukten har sitt ursprung i Kina (Yòuzi) och är en korsning mellan en syrlig mandarin och en citrusfrukt som heter Ichang papeda. Smaken är unik och skiljer sig från alla andra citrusfrukter. Även doften är mycket speciell och exotiskt uppfriskande. Skalet används ofta till framställning av eteriska oljor men man gör också marmelad på skalet. Juicen är friskt syrlig och används naturell i matlagning på samma sätt som lime och citronjuice. Man blandar också Yuzu juice med socker och får då ett unikt koncentrat som man späder med vatten till en dryck som smakar söt mandarin med syrliga toner av grapefrukt.


 

Klicka för större bild

Yuzu Juice 100 % ren utan tillsatser


Art nr: 203

 
Förpackning: 18 kg plastdunk (Anskaffningsvara med ledtid)  

Ingredienser: 100% yuzujuice (Obs kylvara max +10C)
Ean:7391693203872

 


100% ren Yuzujuice för matlagning, utan salt och tillsatser.
Använd som smaksättare i dressingar, marinader, efterätter och cocktails.
Passar perfekt som smaksättare vid grillning av fisk, skaldjur och pilgrimsmusslor.

Näringsvärde    per 100g

Energi                146,5kJ/35Kcal

Protein                 0,5g

Kolhydrater          7,2g

-varav socker       2,8g

Fett                      0,4g

Askorbinsyra         40mg

C vitamin            150mg

Citrus Junos eller Yuzu som den heter i Japan är en citrusfrukt som odlas kommersiellt både i Korea (Yuja) och Japan. Yuzu frukten har sitt ursprung i Kina (Yòuzi) och är en korsning mellan en syrlig mandarin och en citrusfrukt som heter Ichang papeda. Smaken är unik och skiljer sig från alla andra citrusfrukter. Även doften är mycket speciell och exotiskt uppfriskande. Skalet används ofta till framställning av eteriska oljor men man gör också marmelad på skalet. Juicen är friskt syrlig och används naturell i matlagning på samma sätt som lime och citronjuice.


 

Klicka för större bild

Kimchi Base (färdigblandad Kimchimarinad)

Art nr: 124
 
Förpackning: 15x453g  

Ingredienser: koreanskt chilipulver, glukos, ansjovis, socker, päronpure, lök, vitlök, koreansk chilipasta, salt, ingefära, smakförstärkare E621, citronsyra E330.

Allergi information: Innehåller ansjovis, soja och vete.

 

Kimchi Base är en färdig sås som man använder som blöt kryddblandning när man gör egen färsk Kimchi. Såsen kan också användas som marinad vid grillning eller som smaksättare när man wokar grönsaker, steker ris eller i grytor. En burk Kimchi Base räcker till att göra egen kimchi med 2 kinakålshuvuden eller ca 1,7 kg andra grönsaker.


 

Klicka för större bild


Kimchi Original Korea (LCHF)

Art nr: 380
 
Förpackning: 12x215g glasburk (ca 3 port per burk)  

Ingredienser: fermenterad kimchikål, salt, schalottenlök, chili, vitlök, ingefära och vatten.

EAN: 7391693380924

 


Krispig fermenterad kål som är smaksatt med chili, vitlök och ingefära. Kimchi innehåller olika typer av hälsosamma mjölksyrebakterier och är även rik på antioxidanter som tar bort fria syreradikaler.

Utvecklingskurvan för att lära sig att älska Kimchi påminner om den som gäller för kaffe, öl, vin, oliver och sill. Man måste först prova några kimchimåltider innan man får chansen att uppleva hur njutningen tar över och blir beroendeframkallande så man börjar längta till nästa måltid med kimchi. Servera Kimchi som en pikant sidorätt till exempelvis grillat/stekt nöt och fläskkött, grillad korv och till hamburgare och mustiga grytor

Prova Kimchi Stir Fried Rice!

Vispa samman 2 ägg med 1 msk fisksås och stek lätt. Rosta 4 skivor bacon tills det blir krispiga. Stek 1 finhackad rödlök. Blanda samma dessa ingredienser med 500g kokt ris i stekpannan och tillsätt 1/2 burk med kimchi (215g). Stek och blanda runt i 3-4 minuter. Strimla några sockerärtor och blanda i. Toppa gärna med rostade sesamfrön före servering.

Finns på Martin & Servera beställningsnummer 324178

Näringsvärde per 100g

Energi 52,3kj/12,5kcal

Kolhydrater 1,25g

Natrium 220mg


 

Klicka för större bild


Friterade Sjögräschips med sesamsmak

Art nr: 381
 
Förpackning:16x50g påse (ca 3 port per påse)  

Ingredienser: rostade rödalger, majsolja, sesamolja, socker, salt och sesamfrön.

Allergi information: innehåller sesam.

EAN: 7391693381464

 


Nyttiga rödalger (Rhodophyta) från havet som först formas till Nori sjögräsblad och därefter rostas och smakätts med sesamolja och sedan rostas en gång till innan de strimlas och blandas med sesamfrön innan de läggs i en påse. Prova som krispig snacks till kall dryck eller som krispig topping på en sallad eller kokt ris.

Näringsvärde per 100g

Energi 1862kj/445kcal

Protein 14g

Kolhydrater 26g

-från socker 8g

Fett 53g

-mättat fett 6g

Fibrer 10g

Natrium 870mg

 

Klicka för större bild


Algsallad Torkad

Art nr: 382
 
Förpackning: 20x20g påse (20g ger ca 200g färdig sallad = ca 4 portioner)  

Ingredienser: fyra sorters alger (wakame, agar agar, konbu och gigartina röd)

EAN: 7391693382843

 


Algerna i vår algsallad skördas utan för Koreas kust varje vinter. Därefter så torkas algerna i en varmluftsmaskin som har en skonsam temperatur på ca 40 grader. Torkningsprocessen pågår i ca 12 timmar och därefter packas algerna i påse.

Töm påsens innehåll i en djup skål. Tillsätt vatten och låt algerna dra i 5 minuter. Häll av vattnet och används hushållspapper för att torka bort överflödigt vatten. Servera algerna i en varm soppa eller tillsammans med andra grönsaker i en sallad som du smaksätter med din favoritdressing.

Dressing till 20g Algsallad
2 msk Sakura soja
1 tsk sesamolja
1 tsk ingefärspasta
1 tsk sambal oelek
1 msk rostade sesamfrön

Näringsvärde per 100g

Energi            126Kj/30kcal

Kolhydrater    4g

Protein           4g

Fibrer             60g

Natrium         340mg

Kalcium          2200mg

Järn                22mg


 


Bulliard's Louisiana Nellie & Joe's Mezap Sakura Risberg Flower Brand Koreasortiment Rajah Koningsvogel Chalice Premium Oljor Lee Kum Kee TryMe Chef Paul Tony Chachere Squid Brand Mae Ploy

Send Us an E-mail