Tigersås Följ Oss på Instagram Vår YouTube Kanal Gilla Oss på Facebook Hickory Liquid Smoke Bullfighter Sjögräsnudlar Chicken Wing Magic Pepper Tony Chachere's BBQ Magic Sakura GoChuJang Shirataki Panko Sesamfrön

Rispapper, Ris, Kokosprodukter & Nudlar

Rispapper Bánh Tráng

Art nr: 735
 
Förpackning: 40x400g påse  

Ingredienser: rismjöl, vatten och salt
EAN:

 

Tunna rispapper som traditionellt fylls med krabba, fläskfärs, sytrådstunna risnudlar, svamp och örtkryddor. Rullarna (Nem) steks/friteras och blir gyllenbruna och krispiga och rullas in i salladsblad med färska örtkryddor och doppas sedan i Nouc Cham sås. Man kan också göra färska "sommar rullar" (som inte friteras) fyllda med exempelvis skalade räkor, grönsaker, örter, avokado och risnudlar.

Häll varmt vatten i en djup tallrik och doppa rispapperet i 5-10 sekunder tills det blir mjukt och följsamt. Lägg sedan pappret på en skärbräda och fördela valfri fyllning och vik/rulla samman till fina rullar.

Läs mer om Vietnams mat HÄR

 

Klicka för större bild

Basmatiris 100 % rent Indien

Art nr: 728
 
Förpackning: 5 kg säck  

Ingredienser: 100 % Basmatiris (storlek på riskorn >7,2mm)

 


Indiskt Basmatiris av högsta kvalité, 98 % hela korn vilket gör att riset aldrig klibbar.Riset är rensat i England (2 gånger) och lagrat i 30 månader för att få en aromatisk nötaktig smak.

Koka riset så här
1 Mät upp dubbelt så mycket vatten som ris i en tjockbottnad kastrull.
2 Koka upp vattnet och häll i riset
3 Sänk genast värmen ordentligt och sjud i 18 minuter utan att lyfta på locket
4 Tillsätt salt efter smak
5 Om riset inte är torrt efter kokningen låt det stå ytterligare några minuter under lock.

Näringsvärde per 100g okokt ris
Energi
Kolhydrater
Protein
Fiber

 

331 Kcal/1380 Kj
78,1 g
8,8 g
2,4 g

 

Klicka för större bild

Sushiris ITAMAE Rundkornigt (Skördat 2011 USA)

Art nr: 768
 
Förpackning: 10 kg säck  

Ingredienser: 100% rundkornigt sushiris (60 % stora riskorn 40 % små riskorn)

 


Koka riset så här

1 Blötlägg riset i minst 30 minuter
2 Blanda 1 del ris med 1,2 delar vatten.

3 Låt koka upp.
4 Minska värmen och sjud under lock i 20 minuter tills all vätska har absorberats.
5 Ta av kastrullen från plattan.

6 Låt stå under lock i 10 minuter innan servering.


 

Klicka för större bild

Tapiokapärlor


Art nr: 229
 
Förpackning: 12x250g
 

Ingredienser: tapiokamjöl och vatten

 

Ean: 7391693229124


Tapiokapärlor är små kulor gjorda av tapioka stärkelse som utvinns från kassavaroten.

Pärlorna används ofta som förtjockningsmedel i asiatiska efterrätter som tapioka pudding, fruktkrämer, bubbelte och tapioka kaviar. Tapioka pärlorna kan också krossas i en mortel till ett mjöl och då användas som glutenfri redning i såser.


 

Kokoskaka (Creamed Coconut) 60% fetthalt (Sri Lanka)

Art nr: 365
 
Förpackning: 12x200g  

Ingredienser: 100% kokosnötkött.

 


 

Kokosmjölkpulver 64% fetthalt (Sri Lanka)

Art nr: 154
 
Förpackning: 12x1 kg påse  

Ingredienser: kokosnötsextrakt (82 %), maltodextrin, mjölkprotein (natriumkaseinat).

Allergi info: innehåller mjölk.

 


Kokosmjölk i pulverform, helt utan konserveringsmedel eller andra tillsatser. Används som smaksättare och redning i grytor, strö pulvret i grytan för att få en krämig mjuk kokossmak utan att behöva tillföra extra vätska. Kan också blandas med hett vatten till kokosmjölk med valfri fetthalt.
För att få 17 % kokosmjölk blanda 1 del pulver med 3 delar hett vatten.
För att få 24 % kokosmjölk blanda 1 del pulver med 1,8 delar hett vatten.

Allergi information: innehåller mjölkprotein

 

Kokosmjölk UHT Bag in Box 18 % fetthalt

Art nr: 152
 
Förpackning: 20 liter bag in box (beställningsvara)  

Ingredienser: ekologiskt kokosnötskött och vatten.

 

Ultra pastöriserad (UHT) kokosmjölk från Sri Lanka helt fri från tillsatser och med en fetthalt på 18 %. Framställd av färska ekologiska kokosnötter som efter pressning till kokosmjölk packas i en antiseptisk 20 liter bag in box.

Hållbarhet på (UHT) kokosmjölken är 12 månader från produktionsdatum. Öppnad förpackning skall förvaras i kylskåp och bör förbrukas inom 3 dagar.

Optimal förvaringstemperatur för (UHT) kokosmjölk i torrutrymme är 25+5°C (77+9°F).

Om (UHT) kokosmjölken förvaras kallare eller under 20°C så blir den hård och stel och måste då ställas varmt i 1 vecka för att återfå sin normala viskositet.

Näringsvärde per 100g

Energi

Protein

Fett

Kolhydrater

Natrium

 

176 kcal / 737kJ

1,6 g

18,0 g

2,0 g

5,0 mg

 

Klicka för större bild


Shiratakinudlar 100 % Konjakmjöl original LCHF - 5:2 DIET

Art nr: 681
 
Förpackning: 12x370/200g = 2 portioner  

Ingredienser: vatten, konjaksmjöl (glucomannan) och kalciumhydroxid E526

Ean: 7391693681717 (Ursprungsland: Sydkorea)

 

Tunna genomskinliga nudlar som är tillverkade av vatten och ett mjöl som utvinns från en växt som heter Konjak-knölkalla. Nudlarna har en neutral smak och passar därför bra i en sallad, soppa, wok eller som ett pasta alternativ. Nudlarna innehåller bara 3g kolhydrater per portion och passar därför bra om man följer en LCHF diet. Även kalorinivån är låg, bara 10 kalorier per portion vilket är perfekt om man följer 5:2 dieten (periodisk fasta).

Finns på Martin & Servera beställningsnummer 465849

Tillagning: öppna påsen och häll av vätskan. Lägg nudlarna i ett durkslag och skölj dem i rikligt med kallt vatten. Värm nudlarna i kokande vatten och servera som pasta eller i en soppa. Man kan också steka nudlarna torra i en teflonpanna innan man blandar dem tillsamman med wokade grönsaker och valfritt protein.

Näringsvärde per 100g

Energi

Kolhydrater

Natrium

 

42kJ/10kcal

3g

5mg

 

Klicka för större bild


SjögräsNudlar Original (Soft Kelp Noodles) LCHF - 5:2 DIET

Art nr: 682
 
Förpackning: 12x330/300g (300g = 3 portioner)  

Ingredienser: vatten, tång och natriumalginat (E401)

Ean:7391693682899 (Ursprungsland: Sydkorea)

 

Krispiga mineralrika sjögräsnudlar som är tillverkade av tång från havet utanför Sydkorea. Nudlarna påminner om bön/glasnudlar och har en neutral smak och passar därför i en sallad, soppa, wok eller som alternativ till spagetti. Nudlarna har bara 2g kolhydrater per 100g vilket är mycket bra om man håller en LCHF diet. Även kalorinivån är låg, bara 6 kalorier per 100g vilket är perfekt om man följer 5:2 dieten (periodisk fasta).

Tillagning: öppna påsen och häll av vätskan. Lägg nudlarna i ett durkslag och skölj dem i rikligt med kallt vatten. Servera nudlarna råa och krispiga i en sallad eller värm dem så de blir mjuka i en sås, soppa eller i en wok med buljong, grönsaker och valfritt protein. Ställ öppnad påse i kylskåp och täck nudlarna med vatten.

Näringsvärde per 100g

Energi

Kolhydrater

Natrium

 

25kJ/6kcal

2g

3mg

Finns på Martin & Servera med beställningsnummer 465963

Finns på Menigo med beställningsnummer 108870

Sjögräsnudlar med sesam & chilidressing
1 msk rostade sesamfrön
2 tsk (10ml) sesamolja
2 tsk (10ml) färsk limejuice
1 tsk (5ml) fisksås
2 tsk (10ml) Sakura japansk soja
1 liten urkärnad, finhackad röd chili
Blanda samman alla ingredienser och häll dressingen över lättkokta eller råa sjögräsnudlar

 


Klicka för större bild

Äggnudlar (förkokta) lösvikt 9 kg

Art nr: 705
 
Förpackning: 9 kg kartong  

Ingredienser: vetemjöl, vatten och ägg.

 

Klassiska vita Kinesiska äggnudlar som är tillverkade på traditionellt vis och formade till nystan. Varje nystan (2 port) väger ca 200g och ger efter kokning ca 380g kokt nudel. Nudlarna är förkokta så det behöver bara blötläggas för att bli mjuka. Skölj de mjuka nudlarna i ett dukslag och torka bort överflödigt vatten. Därefter är nudlarna färdiga att stekas i woken eller att serveras i en varm soppa. Nudlarna är tillverkade av en BRC godkänd fabrik.

Näringsvärde per 100g

Energi

Protein

Fett

Kolhydrater

 

1519kJ/358kcal

14,4g

1,4g

71,5g

 

Klicka för större bild

Bönnudlar Glasnudlar Original ( 100 % Mungbönor)


Art nr: 707
 
Förpackning: 100x250g påse  

Ingredienser: 100 % mungbönemjöl

 

Bönnudlar kallas också för Glasnudlar eftersom nudlarna blir genomskinliga när de värms upp med varmt vatten. Risbergs bönnudlar är tillverkade efter ett original recept bestående av stärkelse från gröna mungbönor och vatten.

Ett nystan med 250g torkade nudlar ger ca 650g kokta nudlar vilket motsvarar ca 5 portioner. Mjuka upp nudlarna i en skål med varmt vatten i 3-5 minuter. Servera nudlarna i sallader, grytor, woken, soppor eller som fyllning i vårrullar. Prova också att fritera bönnudlkar i olja (friteringen tar bara några sekunder). Nudlarna får då ett helt nytt utseende och sväller upp som popcorn och blir krispiga, perfekt som kul garnityr/topping med annorlunda krispig textur i exempelvis en sallad. Bönnudlar är fria från vetemjöl och ägg.

Näringsvärde per 100g

Energi

Protein

Fett

Kolhydrater

 

1390kJ (332KCAL)

0,4g

0,2g

85,6g

Varning för falska bönnudlar som är en hybrid och innehåller ärt och majsmjöl istället för 100 % mungbönemjöl som är original.

 

Klicka för större bild

Risnudlar Breda 5mm (naturligt glutenfri)


Art nr: 701
 
Förpackning: 30x400g påse  

Ingredienser: rismjöl 94 %, tapiokamjöl och majsmjöl.

 

Breda (5mm) tagliatelle liknade risnudlar från Singapore. Trots att nudlarna bara är 1mm tjocka så är det mycket elastiska och tåliga. Dessa egenskaper får de eftersom nudlarna förutom rismjöl också innehåller tapiokamjöl och majsmjöl. Dessa ingredienser gör att nudlarna klarar lång värmehållning med bibehållet tuggmotstånd och att de inte går sönder i små bitar när man blandar runt i woken.

Tillagning: för att få nudlarna mjuka så kan man antingen koka/sjuda dem i 5 minuter eller så lägger man dem i kallt vatten i 15 minuter. Servera nudlarna kalla i en sallad eller varma i en soppa, wok eller som glutenfri tagliatelle med köttfärssås.

 

Klicka för större bild

Risnudlar Tunna 1mm (naturligt glutenfri)


Art nr: 690
 
Förpackning: 30x400g påse  

Ingredienser: rismjöl 94 %, tapiokamjöl och majsmjöl.

 

Tunna (1mm) risnudlar från Singapore. Trots att nudlarna bara är 1mm tjocka så är det mycket elastiska och tåliga. Dessa egenskaper får de eftersom nudlarna förutom rismjöl också innehåller tapiokamjöl och majsmjöl. Dessa ingredienser gör att nudlarna klarar lång värmehållning med bibehållet tuggmotstånd och att de inte går sönder i små bitar när man blandar runt i woken.

Tillagning: för att få nudlarna mjuka så kan man antingen koka/sjuda dem i 5 minuter eller så lägger man dem i kallt vatten i 15 minuter. Servera nudlarna kalla i en sallad eller varma i en soppa, wok eller som glutenfri spagetti med köttfärssås.

 



Bulliard's Louisiana Nellie & Joe's Mezap Sakura Risberg Flower Brand Koreasortiment Rajah Koningsvogel Lee Kum Kee TryMe Chef Paul Tony Chachere Squid Brand Mae Ploy
Send Us an E-mail