Tigersås Följ Oss på Instagram Vår YouTube Kanal Gilla Oss på Facebook Hickory Liquid Smoke Bullfighter Sjögräsnudlar Chicken Wing Magic Pepper Tony Chachere's BBQ Magic Sakura GoChuJang Green Hot Shirataki Panko Sesamfrön

Sakura soja tillverkas i Brasilien där det idag bor mer en 1 miljon japaner, den största populationen av japaner utanför Japan. Många av dessa japaner kom till Brasilien redan på 1940-talet och däribland även grundaren till Sakura, Mr Suekichi Nakaya som för 75 år sedan grundade Sakura Nakaya Alimentos LTDA. Istället för att använda importerat vetemjöl i sojaproduktionen så valde Mr Nakaya att brygga japansk soja med lokalodlat majsmjöl. Idag är Sakura marknadsledande i Sydamerika och producerar ca 25 miljoner liter med soja varje år.

Genom ett strikt kontrollprogram och sojabönor från egna odlingar kan fabriken grantera att alla sojaprodukter är helt fria från genetiskt modifierade organismer (GMO). Sakura använder majsmjöl i sin receptur vilket gör att sojasåsen är naturligt glutenfri.

Sakura producerar idag förutom soja ca 70 olika artiklar som miso pasta, wasabi, risvinäger, palmmärg, kryddsåser mm.

Risberg Import AB är sedan mars 2006 generalagent för Sakuras produkter i Sverige. Nedan visas en del av Sakuras sortiment, för att se hela sortimentet klicka, gå till: www.sakura.com.br

 

Prova spännande recept från Sakura

Se vårt övriga Japanska sortiment här:

 

Klicka för större bild


Läs hur Sakura

producerar sin Soja

HÄR

Soja av Japansk typ, naturligt Glutenfri och Lågsalt

Art nr: 505

 
Förpackning: 6x150ml glasflaska  

Ingredienser: vatten, sojabönor, majsmjöl, salt (9,6 %), sockerkulör, kaliumsorbat

 
Ean: 7896007810123  

Japansk soja från första pressningen som har en mjuk och aromatiskt mild sälta trots en mycket låg salthalt

(bara 9,6 %). Sojan är naturligt fermenterad (6 månader) och producerad med GMO-fria ingredienser. Sojan produceras med majsmjöl istället för vetemjöl vilket ger en naturligt glutenfri soja. Traditionellt används ljus soja till Sushi, soppor med fisk och skaldjur samt till dippsåser men vi menar att Sakuras soja passar i princip till alla recept, oavsett om det står mörk eller ljus soja i receptet.

Näringsvärde

Energi

Kolhydrater

-vara från socker

Protein

Salt

Natrium

 per 100g

105kJ/25Kcal

2,3g

2,0g

3,6g

9,6g

3800mg

 


Soja av Japansk typ, naturligt Glutenfri och Lågsalt

Art nr: 508
 
Förpackning: 12x1 liter plastflaska  

Ingredienser: vatten, sojabönor, majsmjöl, salt (9,6 %), sockerkulör, kaliumsorbat

 


Japansk soja från första pressningen som har en mjuk och aromatiskt mild sälta trots en mycket låg salthalt (9,6 %). Sojan är naturligt fermenterad (6 månader) och producerad med GMO-fria ingredienser. Sojan produceras med majsmjöl istället för vetemjöl vilket ger en naturligt glutenfri soja. Traditionellt används ljus soja till Sushi, soppor med fisk och skaldjur samt till dippsåser men vi menar att Sakuras soja passar i princip till alla recept, oavsett om det står mörk eller ljus soja i receptet.

 

Soja av Japansk typ, naturligt Glutenfri och Lågsalt

Art nr: 506
 
Förpackning: 5 liter plastdunk  

Ingredienser:vatten, sojabönor, majsmjöl, salt (9,6 %), sockerkulör, kaliumsorbat

 


Japansk soja från första pressningen som har en mjuk och aromatiskt mild sälta trots en mycket låg salthalt (9,6 %). Sojan är naturligt fermenterad (6 månader) och producerad med GMO-fria ingredienser. Sojan produceras med majsmjöl istället för vetemjöl vilket ger en naturligt glutenfri soja. Traditionellt används ljus soja till Sushi, soppor med fisk och skaldjur samt till dippsåser men vi menar att Sakuras soja passar i princip till alla recept, oavsett om det står mörk eller ljus soja i receptet.

 

Soja av Japansk typ, naturligt Glutenfri och Lågsalt

Art nr: 507
 
Förpackning: 20 liter plastdunk (beställningsvara) finns även i 1000 lit BIB  

Ingredienser:vatten, sojabönor, majsmjöl, salt, sockerkulör, kaliumsorbat

 


Japansk soja från första pressninen som har en mjuk och aromatiskt mild sälta trots en mycket låg salthalt (9,6 %). Sojan är naturligt fermenterad (6 månader) och producerad med GMO-fria ingredienser. Sojan produceras med majsmjöl istället för vetemjöl vilket ger en naturligt glutenfri soja. Traditionellt används ljus soja till Sushi, soppor med fisk och skaldjur samt till dippsåser men vi menar att Sakuras soja passar i princip till alla recept, oavsett om det står mörk eller ljus soja i receptet.


 

Klicka för större bild

Läs hur Sakura

producerar sin Miso

HÄR

Misopasta Vit Glutenfri (Vegetabilisk Buljong)

Art nr: 772
 
Förpackning: 24x500g ask  

Ingredienser: fermenterade sojabönor, rismjöl och salt

 

Misopasta framställs genom fermentering av sojabönor, ris, salt och vatten och med hjälp av mögelsvampen koji-Aspergillus oryzae. Misopasta används främst som vegetabilisk buljong i soppor, grytor, bröd,

dressingar och såser. Tillsätt misopastan i slutet av matlagningen, låt den inte koka om du vill bevara de nyttiga näringsämnena. Sakuras misopasta har låg salthalt och innehåller inga smakförstärkare eller tillsatser, istället innehåller den naturlig ”umami” som också kallas den femte smaken.

Sakuras miso är opastöriserad och aldrig upphettat för att bevara alla nyttigheter.

Prova världens godaste dippsås med Umamismak
Blanda samman 1 dl majonnäs med 1 msk misopasta.
Serva dippsåsen med nykokt grön sparris eller lättkokta sockerärtor. Dippsåsen passar också till kokt och grillad fisk.

"Miso Broth"

Rör ut 1 msk miso med 2 dl vatten och använd som vegetabilisk buljong i grytor, såser, soppor och marinader. Miso passar också bra som buljongbas när man gör sin egen drickfärdiga ”Miso Broth”.

Misopastan är rik på protein och mineraler som koppar, zink, magnesium och järn. Många studier visar att kvinnor som äter miso regelbundet löper mindre risk att få bröstcancer. Dessutom förhindrar miso osteoporos (benskörhet) och klimakteriebesvär. Miso ger även skydd mot hjärtsjukdomar i och med att kolesterolnivåerna sänks.

Näringsvärde per 100g

Energi

Kolhydrater

Protein

Fibrer

Fett

Salt

 

161 kcal

17,0g

12,0g

5,3g

5,0g

4,5g

Hittar du inte Sakura misopasta i din butik så prata med din handlare och be att butiken tar kontakt med oss, vi skickar varor med max 3 dagars ledtid till alla butiker i hela landet.

 

Misopasta Vit Glutenfri (Vegetabilisk Buljong)

Art nr: 731
 
Förpackning: 10x1 kg påse  

Ingredienser: fermenterade sojabönor, rismjöl och salt

 


Misopasta framställs genom fermentering av sojabönor, ris, salt och vatten och med hjälp av mögelsvampen koji-Aspergillus oryzae. Misopasta används främst som vegetabilisk buljong i soppor, grytor, bröd,

dressingar och såser. Tillsätt misopastan i slutet av matlagningen, låt den inte koka om du vill bevara de nyttiga näringsämnena. Sakuras misopasta har låg salthalt och innehåller inga smakförstärkare eller tillsatser, istället innehåller den naturlig ”umami” som också kallas den femte smaken.

Sakuras miso är opastöriserad och aldrig upphettat för att bevara alla nyttigheter.

Prova världens godaste dippsås med Umamismak
Blanda samman 1 dl majonnäs med 1 msk misopasta.
Serva dippsåsen med nykokt grön sparris eller lättkokta sockerärtor. Dippsåsen passar också till kokt och grillad fisk.

Misopastan är rik på protein och mineraler som koppar, zink, magnesium och järn. Många studier visar att kvinnor som äter miso regelbundet löper mindre risk att få bröstcancer. Dessutom förhindrar miso osteoporos (benskörhet) och klimakteriebesvär. Miso ger även skydd mot hjärtsjukdomar i och med att kolesterolnivåerna sänks.

 

Misopasta Vit Glutenfri (Vegetabilisk Buljong)

Art nr: 739
 
Förpackning: 10 kg hink  

Ingredienser: fermenterade sojabönor, rismjöl och salt

 

Misopasta framställs genom fermentering av sojabönor, ris, salt och vatten och med hjälp av mögelsvampen koji-Aspergillus oryzae. Misopasta används främst som vegetabilisk buljong i soppor, grytor, bröd,

dressingar och såser. Tillsätt misopastan i slutet av matlagningen, låt den inte koka om du vill bevara de nyttiga näringsämnena. Sakuras misopasta har låg salthalt och innehåller inga smakförstärkare eller tillsatser, istället innehåller den naturlig ”umami” som också kallas den femte smaken.

Sakuras miso är opastöriserad och aldrig upphettat för att bevara alla nyttigheter.

Prova världens godaste dippsås med Umamismak
Blanda samman 1 dl majonnäs med 1 msk misopasta.
Serva dippsåsen med nykokt grön sparris eller lättkokta sockerärtor. Dippsåsen passar också till kokt och grillad fisk.

Misopastan är rik på protein och mineraler som koppar, zink, magnesium och järn. Många studier visar att kvinnor som äter miso regelbundet löper mindre risk att få bröstcancer. Dessutom förhindrar miso osteoporos (benskörhet) och klimakteriebesvär. Miso ger även skydd mot hjärtsjukdomar i och med att kolesterolnivåerna sänks

 

Misopasta Röd Glutenfri (Vegetabilisk Buljong)

Art nr: 779
 
Förpackning: 24x500g ask  

Ingredienser: fermenterade sojabönor, rismjöl och salt

 


Misopasta framställs genom fermentering av sojabönor, ris, salt och vatten och med hjälp av mögelsvampen koji-Aspergillus oryzae. Misopasta används främst som vegetabilisk buljong i soppor, grytor, bröd,

dressingar och såser. Tillsätt misopastan i slutet av matlagningen, låt den inte koka om du vill bevara de nyttiga näringsämnena. Sakuras misopasta har låg salthalt och innehåller inga smakförstärkare eller tillsatser, istället innehåller den naturlig ”umami” som också kallas den femte smaken.

Sakuras miso är opastöriserad och aldrig upphettat för att bevara alla nyttigheter.

Prova världens godaste dippsås med Umamismak
Blanda samman 1 dl majonnäs med 1 msk misopasta.
Serva dippsåsen med nykokt grön sparris eller lättkokta sockerärtor. Dippsåsen passar också till kokt och grillad fisk.

Misopastan är rik på protein och mineraler som koppar, zink, magnesium och järn. Många studier visar att kvinnor som äter miso regelbundet löper mindre risk att få bröstcancer. Dessutom förhindrar miso osteoporos (benskörhet) och klimakteriebesvär. Miso ger även skydd mot hjärtsjukdomar i och med att kolesterolnivåerna sänks


 

Palmmärg

Art nr: 127
 
Förpackning: 15x560/300g glasburk  

Ingredienser: palmmärg, vatten, salt, E330

 


Mjäll och fin palmmärg som är producerad i Brasilien.
Används som ingrediens i sallader, gratänger eller som topping på pizzor.


 

Vårt Japanska sortiment.

Klicka för större bild

Sushi Gari Naturell

Art nr: 144
 
Förpackning: 12x170/110g plastburk  

Ingredienser: ingefära, vatten, E296 äppelsyra, E330 citronsyra, E260 ättikssyra, E202 kaliumsorbat, sötningsmedel

(E950, E951, E955).

 


 

Klicka för större bild

Sushi Gari Naturell

Art nr: 433
 
Förpackning: 10x1,6kg/1kg plastpåse  

Ingredienser: ingefära, vatten, salt, (surhetsreglerande medel: E296 äppelsyra, E260 ättikssyra, E330 citronsyra),

(sötningsmedel: E951, E954, E950, E955), (konserveringsmedel: kaliumsorbat E202)

 


 

Klicka för större bild

Wasabipasta

Art nr: 206
 
Förpackning: 10x43g plasttub  

Ingredienser: pepparrot, sorbitol (E420), socker, majsstärkelse, rapsolja, salt, sojamjöl, vatten, wasabi japonica, smakämnen,
gurkmeja, citronsyra (E330), stabiliseringsmedel (E473), förtjockningsmedel (E415), färgämne (E133).

Allergi information: innehåller soja protein.

 


 

Klicka för större bild

Wasabipulver färgat

Art nr: 207
 
Förpackning: 10x28g plåtburk  

Ingredienser: pepparrotspulver, senapspulver, majsmjöl, färgämne (E102, E133)

Allergi information: innehåller senap och färgämne E102 & E133

 


 

Klicka för större bild

Wasabipulver färgat

Art nr: 205
 
Förpackning: 10x1 kg påse  

Ingredienser: pepparrotspulver, senapspulver, tapiocastärkelse, färgämne (E102 , E133)

Allergi information: innehåller senap och färgämne E102 & E133

 


 

Klicka för större bild

Wasabipulver (naturell)

Art nr: 2070
 
Förpackning: 10x30g plåtburk  

Ingredienser: pepparrotspulver (76%), senapspulver, tapiocastärkelse, wasabi (2%)

Allergi information: innehåller senap

 


 

Klicka för större bild

Wasabipulver (naturell)

Art nr: 356
 
Förpackning: 10x1 kg påse  

Ingredienser: pepparrotspulver och senapspulver

Allergi information: innehåller senap

 


 

Klicka för större bild

Wasabipulver äkta 100 % rent Wasabi Japonica

Art nr: 358
 
Förpackning: 50g plastburk (finns även i 1 kg påse)  

Ingredienser: wasabi (japonica) pulver

 


 

Klicka för större bild

Sushiris ITAMAE Rundkornigt (Skördat 2012 USA)

Art nr: 978
 
Förpackning: 10x750g påse  

Ingredienser: 100% rundkornigt sushiris (60 % stora riskorn 40 % små riskorn)

 


Koka riset så här

1 Blötlägg riset i minst 30 minuter
2 Blanda 1 del ris med 1,2 delar vatten.

3 Låt koka upp.
4 Minska värmen och sjud under lock i 20 minuter tills all vätska har absorberats.
5 Ta av kastrullen från plattan.

6 Låt stå under lock i 10 minuter innan servering.


 

Klicka för större bild

Sushiris ITAMAE Rundkornigt (Skördat 2012 USA)

Art nr: 768
 
Förpackning: 10 kg säck  

Ingredienser: 100% rundkornigt sushiris (60 % stora riskorn 40 % små riskorn)

 


Koka riset så här

1 Blötlägg riset i minst 30 minuter
2 Blanda 1 del ris med 1,2 delar vatten.

3 Låt koka upp.
4 Minska värmen och sjud under lock i 20 minuter tills all vätska har absorberats.
5 Ta av kastrullen från plattan.

6 Låt stå under lock i 10 minuter innan servering.


 

Klicka för större bild

Mirin sött Japanskt risvin

Art nr: 082
 
Förpackning: 12x500ml plastflaska  

Ingredienser: vatten, socker, glykos, alkohol (0,9 %), fermenterat ris med kryddor, vinsyra (E334), äppelsyra (E296).

 


 

Klicka för större bild

Mirin sött Japanskt risvin

Art nr: 080
 
Förpackning: 12x1 lit plastflaska  

Ingredienser: vatten, socker, glykos, alkohol (0,9 %), fermenterat ris med kryddor,
vinsyra (E334), äppelsyra (E296)

 


 

Klicka för större bild

Mirin sött Japanskt risvin

Art nr: 095
 
Förpackning: 20 liter BIB  

Ingredienser: vatten, socker, glykos, alkohol (0,9 %), fermenterat ris med kryddor,
vinsyra (E334), äppelsyra (E296)

 


 

Klicka för större bild

Risvinäger Japansk med 4,5 % vinägersyra

Art nr: 111
 
Förpackning: 10x500ml glasflaska  

Ingredienser: vatten, ris och alkohol.

 


 

Klicka för större bild

Risvinäger Japansk med 4,2 % vinägersyra

Art nr: 034
 
Förpackning: 20 liter BIB  

Ingredienser: vatten, alkohol (rörsocker, majsmjöl, tapiocamjöl och vatten),
sake extrakt, majsmjöl och salt.

 


 

Klicka för större bild

Sushisu vinägerdressing för Sushi ris

Art nr: 025
 
Förpackning: 12x360ml glasflaska  

Ingredienser: risvinäger (vatten, ris, alkohol), fruktossirap, socker, salt och vatten.

 

Koka 450g sushiris i 580ml vatten och smaksätt sedan det vara riset med 90ml sushisu.


 

Klicka för större bild

Tempura Japanskt Battermix

Art nr: 710
 
Förpackning: 15x600g påse  

Ingredienser: vetemjöl, äggpulver, bakpulver och tapiocastärkelse.

Allergi information: innerhåller vetemjöl och ägg.

 


 

Klicka för större bild


Sobanudlar

Art nr: 706
 
Förpackning:18x250g  

Ingredienser: vetemjöl, bovetemjöl, vatten och salt.

Allergi information: vetemjöl.

EAN: 7391693706724

 


1 Koka upp 1 liter vatten i en kastrull.

2 Lägg i nudlarna och sjud i 7 minuter

3 Skölj nudlarna i kallt vatten

4 Servera nudlarna i exempelvis en soppa

Näringsvärde per 100g

Energi 1381kj/330kcal

Protein 11g

Kolhydrater 77g

-från socker 0g

Fett 2,2g

-mättat fett 0g

Salt 0,7g

 

Klicka för större bild


Udonnudlar

Art nr: 709
 
Förpackning:18x250g  

Ingredienser: vetemjöl, vatten och salt.

Allergi information: vetemjöl.

EAN: 7391693709886

 


1 Koka upp 1 lit lättsaltat vatten i en kastrull.

2 Lägg i nudlarna och sjud i max 3 minuter

3 Skölj nudlarna i kallt vatten

4 Servera nudlarna i exempelvis en soppa

Näringsvärde per 100g

Energi 929kj/222kcal

Protein 6,7g

Kolhydrater 44g

-från socker 0g

Fett 2,2g

-mättat fett 0g

Salt 1,4g

 

Klicka för större bild

Färska tjocka Udon nudlar (Pastöriserade)

 

Art nr: 650
Förpackning: 2x30x200g (finns även i påse för butik 3x200g)  

Ingredienser:vetemjöl (65,19 %), vatten (27,66 %), förtjockningsmedel  E1442 (4,34 %), salt (2,77 %),  stabiliseringsmedel  E405, E1104 (0,04 %) samt spår av ättikssyra, glukonsyrans deltalakton, natriummalater, mjölksyra och natriumlaktat.

 

Portionspackade tjocka kokta Udon nudlar (vetemjöl). Värm nudlarna i varmt vatten i 2-3 minuter eller stek dem lätt i stekpanna/wok. Servera i soppor, med buljong eller i woken.

Hållbarhet: 12 månader från produktionsdatum

Näringsvärde per 100g

Energi

Protein

Fett

Kolhydrater

Fibrer 

Natrium

 

670,74kJ/159,7kcal

4,2g

2,4g

30,7g

0,7g

124,6mg

 

Klicka för större bild


Shiratakinudlar 100 % Konjakmjöl original LCHF - 5:2 DIET

Art nr: 681
 
Förpackning: 12x370/200g = 2 portioner  

Ingredienser: vatten, konjaksmjöl (glucomannan) och kalciumhydroxid E526

Ean: 7391693681717 (Ursprungsland: Sydkorea)

 

Tunna genomskinliga nudlar som är tillverkade av vatten och ett mjöl som utvinns från en växt som heter Konjak-knölkalla. Nudlarna har en neutral smak och passar därför bra i en sallad, soppa, wok eller som ett pasta alternativ. Nudlarna innehåller bara 3g kolhydrater per portion och passar därför bra om man följer en LCHF diet. Även kalorinivån är låg, bara 10 kalorier per portion vilket är perfekt om man följer 5:2 dieten (periodisk fasta).

Finns på Martin & Servera beställningsnummer 465849

Tillagning: öppna påsen och häll av vätskan. Lägg nudlarna i ett durkslag och skölj dem i rikligt med kallt vatten. Värm nudlarna i kokande vatten och servera som pasta eller i en soppa. Man kan också steka nudlarna torra i en teflonpanna innan man blandar dem tillsamman med wokade grönsaker och valfritt protein.

Näringsvärde per 100g

Energi

Kolhydrater

Natrium

 

42kJ/10kcal

3g

5mg

 

Klicka för större bild


SjögräsNudlar Original (Soft Kelp Noodles) LCHF - 5:2 DIET

Art nr: 682
 
Förpackning: 12x330/300g (300g = 3 portioner)  

Ingredienser: vatten, tång och natriumalginat (E401)

Ean:7391693682899 (Ursprungsland: Sydkorea)

 

Krispiga mineralrika sjögräsnudlar som är tillverkade av tång från havet utanför Sydkorea. Nudlarna påminner om bön/glasnudlar och har en neutral smak och passar därför i en sallad, soppa, wok eller som alternativ till spagetti. Nudlarna har bara 2g kolhydrater per 100g vilket är mycket bra om man håller en LCHF diet. Även kalorinivån är låg, bara 6 kalorier per 100g vilket är perfekt om man följer 5:2 dieten (periodisk fasta).

Tillagning: öppna påsen och häll av vätskan. Lägg nudlarna i ett durkslag och skölj dem i rikligt med kallt vatten. Servera nudlarna råa och krispiga i en sallad eller värm dem så de blir mjuka i en sås, soppa eller i en wok med buljong, grönsaker och valfritt protein. Ställ öppnad påse i kylskåp och täck nudlarna med vatten.

Näringsvärde per 100g

Energi

Kolhydrater

Natrium

 

25kJ/6kcal

2g

3mg

Finns på Martin & Servera med beställningsnummer 465963

Finns på Menigo med beställningsnummer 108870

Sjögräsnudlar med sesam & chilidressing
1 msk rostade sesamfrön
2 tsk (10ml) sesamolja
2 tsk (10ml) färsk limejuice
1 tsk (5ml) fisksås
2 tsk (10ml) Sakura japansk soja
1 liten urkärnad, finhackad röd chili
Blanda samman alla ingredienser och häll dressingen över lättkokta eller råa sjögräsnudlar

 

Klicka för större bild


Rostade Sesamfrön Korea

Art nr: 776
 
Förpackning: 24x300g (300g = 3 portioner)  

Ingredienser: 100 % rostade sesamfrön

 

Använd sesamfröna som topping på din sallad, i soppor, eller på sushi och sashimi.

Man kan också strö sesamfrön på grillat/stekt kött, fisk och skaldjur
Prova också på filmjölk eller yoghurt eller som krydda i doppsåser, dressingar och marinader.

Näringsvärde per 100g

Energi

Protein

Kolhydrater

-sockerarter
Fett
- mättat
- enkelomättat
- fleromättat
Kostfiber
Natrium

 

2594 kJ /620 kcal

26,5g

4,1g

2,6g

55g

7,7g

21g

24g

4,9g

40mg

 

Klicka för större bild

Yuzu Juice 100% ren


Art nr: 200

 
Förpackning: 18x120ml antiseptisk påse (finns även som beställningsvara i 10x1kg påse eller 18 kg plastdunk för industri)  

Ingredienser: 100% yuzujuice
Ean:8801194707667

 


100% ren Yuzujuice, utan salt och tillsattser.
Använd som smaksättare i dressingar, marinader, efterätter och cocktails.
Passar perfekt som smaksättare vid grillning av fisk, skaldjur och pilgrimsmusslor.

Citrus Junos eller Yuzu som den heter i Japan är en citrusfrukt som odlas kommersiellt både i Korea (Yuja) och Japan. Yuzu frukten har sitt ursprung i Kina (Yòuzi) och är en korsning mellan en syrlig mandarin och en citrusfrukt som heter Ichang papeda. Smaken är unik och skiljer sig från alla andra citrusfrukter. Även doften är mycket speciell och exotiskt uppfriskande. Skalet används ofta till framställning av eteriska oljor men man gör också marmelad på skalet. Juicen är friskt syrlig och används naturell i matlagning på samma sätt som lime och citronjuice.


 

Klicka för större bild

Yuzu Juicekoncentrat (sötad)


Art nr: 363

 
Förpackning: 10x850ml/1000g (Mixa 850ml+4150ml vatten till 5 liter drickfärdig juice)  

Ingredienser: yuzu juice (42%), socker, och citronsyra
Ean:8801194707032

 


Söt koncentrerad Yuzu juice
Späd med iskallt vatten och servera med krossad is som måltidsdryck.
Använd som smaksättare i dressingar, marinader, efterätter och cocktails.
Passar perfekt som smaksättare vid grillning av fisk, skaldjur och pilgrimsmusslor.
Blanda en Screwdriver
1 del juice + 1 del vodka + 5 delar club soda och massor med krossad is.

Finns på Martin & Servera beställningsnummer 411595

Citrus Junos eller Yuzu som den heter i Japan är en citrusfrukt som odlas kommersiellt både i Korea (Yuja) och Japan. Yuzu frukten har sitt ursprung i Kina (Yòuzi) och är en korsning mellan en syrlig mandarin och en citrusfrukt som heter Ichang papeda. Smaken är unik och skiljer sig från alla andra citrusfrukter. Även doften är mycket speciell och exotiskt uppfriskande. Skalet används ofta till framställning av eteriska oljor men man gör också marmelad på skalet. Juicen är friskt syrlig och används naturell i matlagning på samma sätt som lime och citronjuice. Man blandar också Yuzu juice med socker och får då ett unikt koncentrat som man späder med vatten till en dryck som smakar söt mandarin med syrliga toner av grapefrukt.


 

Klicka för större bild

Shichimi Japansk pepparblandning

Art nr: 774
 
Förpackning: 300g påse  

Ingredienser: röd chili, rostat apelsinskal, svarta sesamfrön, rostade sesamfrön, sjögräs, ingefärspulver och
japansk chili.

Allergiinformation: innehåller sesamfrön

 


 

Klicka för större bild

Nori sjögräsblad 125g

Art nr: 146
 
Förpackning: 10x50 blad i påse  

Ingredienser: torkat rostat sjögräs

 


 

Klicka för större bild

Nori sjögräsblad 25g

Art nr: 134
 
Förpackning: 10x10 blad i en påse  

Ingredienser: torkat rostat sjögräs

 


 

Klicka för större bild

Wasabiärtor

Art nr: 215
 
Förpackning: 6x1 kg plastask  

Ingredienser: gröna ärtor, majsmjöl, vegetabilisk olja, sojaprotein, vetemjöl, salt, wasabi, kryddor, natriumglutamat, bakpulver, tarakärnmjöl, smakämnen, tartrazin, briljantblått FCF.


Allergi information: innehåller vetemjöl och sojaprotein, kan innehålla spår av nötter.

 


Friterade gröna ärtor smaksatta med stark Wasabi (Japansk pepparrot). Prova som snacks till en öl eller som krispiga krutonger i en sallad.


 

Klicka för större bild

Wasabiärtor Extra HOT

Art nr: 1209
 
Förpackning: 6x100gr plastmugg

Ingredienser: gröna ärtor, vetemjöl, rismjöl, sojasås (vatten, sojabönor), vegetabilisk olja, salt, socker, wasabi, tartrazin, briljantblått FCF.


Allergi information: innehåller vetemjöl och sojaprotein, kan innehålla spår av nötter.


Friterade gröna ärtor smaksatta med stark Wasabi (Japansk pepparrot). Prova som snacks till en öl eller som krispiga krutonger i en sallad.

 

Klicka för större bild

Dashi buljongpulver

Art nr: 198
 
Förpackning: 1 kg påse  

Ingredienser: glykos, monosodiumglutamat, jästextrakt, salt, bonitoextrakt, bonitopulver(rökt fisk, E627, E631, socker och algextrakt.


Allergiinformation: rökt bonitofisk

 


 

Klicka för större bild

Dashi buljongpulver

Art nr: 199
 
Förpackning: 5x10g ask  

Ingredienser: glykos, monosodiumglutamat, jästextrakt, salt, bonitoextrakt, bonitopulver(rökt fisk, E627, E631, socker och algextrakt.


Allergiinformation: rökt bonitofisk

 


 

Klicka för större bild

Wakame

Art nr: 153
 
Förpackning: 2x500g påse  

Ingredienser: torkade alger

 


 

Klicka för större bild

Wakame

Art nr: 136
 
Förpackning: 10x14g påse  

Ingredienser: torkade alger

 


 

Klicka för större bild

Konbu brun torkad tång

Art nr: 197
 
Förpackning: 10x1 kg  

Ingredienser: torkad brun tång

 


 

Klicka för större bild

Bonitoflingor KatsuoBushi

Art nr: 191
 
Förpackning: 4x500g påse  

Ingredienser: tunna flingor av rökt bonito (typ av tonfisk)

 


 

Klicka för större bild

Tamari Soja Japan

Art nr: 047
 
Förpackning: 12x300ml  

Ingredienser: vatten, sojabönextrakt, vetemjöl, socker, glukos, alkohol, bränt socker och E621.


Allergi information: innehåller sojaprotein och vetemjöl

 


 

Klicka för större bild

Yakinikusås med vitlök Japan

Art nr: 083
 
Förpackning: 12x180ml  

Ingredienser: soja (vatten, sojabönextrakt, vetemjöl och salt), socker, glukos, grönsaksextrakt, äpple, vitlök, chili, sesamfrön, sesamolja och bränt socker.


Allergi information: innehåller soja protein, vetemjöl, sesamfrön.

 


 

Klicka för större bild


Sriracha Hot Chili Sauce

Art nr: 100
 
Förpackning:12x482g/435ml  

Ingredienser: röd chili (50 %), vinäger, socker, tomatpuré, vitlökspulver, naturliga smakämnen, vitlöksolja, förtjockningsmedel E415, konserveringsmedel E211 och E202.

EAN: 0781923121651

 


Srirachasås är en het chilisås som är tillverkad av solmogen färsk chili som har lagrats i minst 3
månader och sedan malts till en chilipasta som smaksatts med rostad vitlök, salt, vinäger och
lite socker. Såsen passar perfekt som aromatisk het smaksättare på pizza, hamburgare, i soppor,
såser, marinader, dressingar eller som dippsås på tallriken.

Sriracha Dressing Medium:
1 dl majonnäs + 1-2 msk Sriracha +
1 msk ketchup + ½ tsk riven vitlök.

Sriracha Dressing Hot:
1 msk majonnäs + 1 msk Sriracha +
1 tsk färskpressad citron.

Sriracha Sötstark Barbecue glaze:
1 dl Sriracha + 1 dl honung som
penslas på i slutet av grillnigen.

Näringsvärde per 100g

Energi 82,13kj/19,6kcal
Protein 1,54g
Kolhydrater 17,8g
-från socker 12,52g
Fett 0,53g
-mättat fett 0,18g
Fibrer 5,28g
Natrium 2297mg

Nyhet ICA Aug 2014 från vecka 33

 

Klicka för större bild

Vita sesamfrön

Art nr: 245
 
Förpackning: 20x1 kg  

Ingredienser: vita orostade sesamfrön

 


 

Klicka för större bild

Svarta sesamfrön

Art nr: 246
 
Förpackning: 20x1 kg  

Ingredienser: svarta rostade sesamfrön

 


 

Klicka för större bild

Svarta sesamfrön

Art nr: 240
 
Förpackning: 10x65g  

Ingredienser: svarta rostade sesamfrön

 


 

Klicka för större bild

Teriyaki Sauce with Japanese Mirin (sweet rice wine)

Art nr: 143
 
Förpackning: 3 kg plasthink eller 12 kg plasthink  

Ingredienser: Vatten, soja (vatten, sojabönor, salt, vetemjöl), socker, risvin (15 %), stärkelse, salt, mononatriumglutamat, citronsyra, lök, vitlök, naturliga smakämnen, kaliumsorbat.

 


En tjockflytande sojabaserad sås/marinad som är smaksatt med äkta Mirin (sött risvin) och kryddor. Används som smaksättande sås, marinad eller som glaze vid grillning.

 

Klicka för större bild

Japanese Sesame Sauce

Art nr: 142
 
Förpackning: 3 kg plasthink  

Ingredienser: Socker, vatten, soja (vatten, sojabönor, salt, vetemjöl), vinäger, vegetabilisk olja, tomatpure, salt, sesamfrön, naturliga kryddor och örter, stärkelse, mononatriumglutamat, kaliumsorbat, natriumbensoat, paprikaextrakt.

 


En tjockflytande sojabaserad sås/marinad som är smaksatt med sesamolja, rostade sesamfrön och kryddor. Används som smaksättande sås i woken, som marinad/glaze vid grillning eller som kall dippsås till grillat.

 

Klicka för större bild

Silken Tofu Fast (blå)

Art nr: 967
 
Förpackning: 12x349g tetra (pastöriserad)  

Ingredienser: vatten, sojabönor, sojaprotein (12,6 %), surhetsreglerande medel E575, stabiliseringsmedel E509.

Allergi information: innehåller sojabönor

 

Används till soppor, varmrätter och efterrätter

Besök denna länk för att hitta spännande recept med Tofu från Morinaga http://www.morinu.com/en/recipes

Näringsvärde per 100g

Energi 255kj/61kcal

Fett 3,0g

-varav mättat 0,5g

Kolhydrater 1,8g

-varav från sockerarter 0,5g

Protein 6,6g

Salt 0,051g 

 

Klicka för större bild

Silken Tofu Mjuk (röd)

Art nr: 968
 
Förpackning: 12x340g tetra (pastöriserad)  

Ingredienser: vatten, sojabönor, sojaprotein (10,3%), surhetsreglerande medel E575, stabiliseringsmedel E509.

Allergi information: innehåller sojabönor

 

Används till såser, röror, smoothies och efterrätter.

Besök denna länk för att hitta spännande recept med Tofu från Morinaga http://www.morinu.com/en/recipes

Näringsvärde per 100g

Energi 230kj/55kcal

Fett 3,1g

-varav mättat 0,5g

Kolhydrater 1,7g

-varav från sockerarter 0,7g

Protein 5,2g

Salt 0,004g

 

Klicka för större bild

Silken Tofu Extra Fast (gul)

Art nr: 388
 
Förpackning: 12x349g tetra (pastöriserad)  

Ingredienser: vatten, sojabönor, sojaprotein (12,1%), surhetsreglerande medel E575, stabiliseringsmedel E509.

Allergi information: innehåller sojabönor

 

Används i woken eller vid stekning.

Besök denna länk för att hitta spännande recept med Tofu från Morinaga http://www.morinu.com/en/recipes

Näringsvärde per 100g
Energi 247kj/59kcal
Fett 2,6g
-varav mättat 0,5g
Kolhydrater 0,8g
-varav från sockerarter 0,5g
Protein 8,1g
Salt 0,11g

 

Klicka för större bild

Tofu Hård skuren i skivor

Art nr: 383
 
Förpackning: 6x1800/1000g burk  

Ingredienser: vatten, sojabönor, salt.

Allergi information: innehåller sojabönor

 

Prova Friterad Tofu smaksatt med chili och citron
Häll av vattnet och låt tofukuberna torka på en bit papper.
Gör ett kryss i varje kub utan att trycka igenom kniven.
Finhacka 2 färska stänger med citrongräs och blanda hacket med 1 msk sambal oelek .
Tryck in kryddblandningen i varje tofubit och fritera i 1 minut på varje sida
Servera tofubitarna i en grönsallad med en god dressing.

Näringsvärde per 100g

Energi 318kj/76kcal

Protein 8,0g

Kolhydrater 1,9g

-varav från socker 0,0g

Fett 4,8g

-varav mättat 0,7g

Salt 0,01g


 

Klicka för större bild

Tofu Hård tärnad LowCarb

Art nr: 129
 
Förpackning: 24x560/250g  

Ingredienser: vatten, sojabönor, salt.

Allergi information: innehåller sojabönor

 

Prova Friterad Tofu smaksatt med chili och citron
Häll av vattnet och låt tofukuberna torka på en bit papper.
Gör ett kryss i varje kub utan att trycka igenom kniven.
Finhacka 2 färska stänger med citrongräs och blanda hacket med 1 msk sambal oelek .
Tryck in kryddblandningen i varje tofubit och fritera i 1 minut på varje sida
Servera tofubitarna i en grönsallad med en god dressing.

Näringsvärde per 100g

Energi 318kj/76kcal

Protein 8,0g

Kolhydrater 1,9g

-varav från socker 0,0g

Fett 4,8g

-varav mättat 0,7g

Salt 0,01g


 

Klicka för större bild

Teppogushi grillspett Japan 12 cm

Art nr: 410
 
Förpackning: 6x250 stycken  

Ingredienser: ...

 


 

Klicka för större bild

Bambumatta för Nori sushi

Art nr: 408
 
Förpackning: 10 stycken  

Ingredienser: ...

 


 


Bulliard's Louisiana Nellie & Joe's Mezap Sakura Risberg Flower Brand Koreasortiment Rajah Koningsvogel Chalice Premium Oljor Lee Kum Kee TryMe Chef Paul Tony Chachere Squid Brand Mae Ploy

Send Us an E-mail