Tigersås Följ Oss på Instagram Vår YouTube Kanal Gilla Oss på Facebook Hickory Liquid Smoke Bullfighter Sjögräsnudlar Chicken Wing Magic Pepper Tony Chachere's BBQ Magic Sakura GoChuJang Green Hot Shirataki Panko Sesamfrön

 

Fisksås är för Sydostasien vad salt är för västvärlden eller vad soja är för Kina. Förutom att ge en frisk sälta så ger fisksåsen om den är av hög kvalité (lagrad i minst 18 månader) också en aromatisk komplex smakupplevelse av lagrad ost och rostade nötter.

 

 

Thai Fishsauce Factory (Squid Brand) Co Ltd har producerat fisksås av högsta kvalité sedan 1944. Fisksåsen tillverkas av färsk utvald liten (8 cm) ansjovis, salt och vatten som sedan får fermentera i kar i minst 18 månader. Därefter genomgår såsen en komplex filtrering i 5 steg innan fabriken tillsätter lite socker för att balansera sältan och sedan är det dags för den bärnstensfärgade såsen att tappas på flaska eller dunk. Såsen är helt fri från tillsatser, färgämnen och konserveringsmedel. Varje år producerar Squid Brand fabriken som är kvalitetssäkrad enligt ISO 9000:2000 över 15 miljoner

liter med fisksås av högsta möjliga kvalité i sina 2 fabriker.

Fisksås kommer ursprungligen från södra Kina där den började produceras för flera hundra år sedan. Denna fantastiska smaksättare blev snabbt mycket populär i hela Sydostasien speciellt i Vietnam och Thailand där den nu varit en stapelvara i mer än 100 år. Nu fortsätter erövringen av nya användare av denna spännande smaksättare i Sverige och vi på Risberg Import AB är stolta över att få marknadsföra Squid Brand Fisksås till våra kunder i Sverige eftersom det är en smaksättare som garanterat ger dig en ny spännande smakupplevelse i exempelvis…

Soppor
Tag några droppar i en soppa för att få en frisk sälta och nya aromatisk smaktoner

Såser
- Phat Thai sås med 1,5 msk fisksås, 1 msk citronjuice, 1 msk tomatpuré, 2 msk socker, 1 tsk stark chilisås, ½ dl vatten och 1 tsk chiliflakes.

- Vietnamesisk dippsås med 4 msk fisksås, 2 msk limejuice, 1 finhackad mediumstark färsk chili, 1 finhackad vitlöksklyfta, 2 msk risvinäger eller vatten

och 2-3 msk strösocker som får smälta.

- Dippsås till Tom Yum soppa med 2 msk fisksås och 2 msk lime juice.

- Lime dippsås med 1 tsk lime juice, ½ tsk fisksås och lite chiliflakes.

Currygrytor
Smaka av din röd, grön eller gul currygryta med fisksås och palmsocker för att få den där rätta aromatiska sötsalta smakupplevelsen av en äkta Thailändsk curry.

Stekta eller wokade grönsaker
Stänk några droppar med fisksås på nystekta varma grönsaker för att ge dem en frisk sälta och nya spännande aromatiska smaktoner.

Marinader
Prova att marinera fisk, skaldjur eller en köttbit i lite fisksås innan du lägger råvaran på grillen eller använd fisksås i din marinad istället för salt.

Bordskrydda
Blanda lite fisksås med torkat chilipulver och häll eller droppa över din Thai mat.



 

Klicka för större bild

Fisksås Original (Nam Pla) (lagrad 18 månader)

Art nr: 992
 
Förpackning: 10x60ml glas flaska  

Ingredienser: ansjovisextrakt (77 %), salt (20 %) och socker (3 %)

 

Ean:885062


Tillverkad av asiatisk liten ansjovis som tillsammans med salt och vatten får fermentera i minst 18 månader. Därefter balanseras sältan med lite socker innan fisksåsen filtreras i 5 steg och sedan tappas på flaska. Fisksåsen används främst som flytande salt i alla typer av matlagningen men är den lagrad i minst 18 månaders så ger den också en aromatisk upplevelse med smak av lagrad ost och nötter. Tips, blanda fisksås, lime och chili till en dippsås. Enklare och godare kan det inte bli.

Näringsvärde per 100ml
Energi 211kJ/50,4Kcal
Protein 9,47g
Kolhydrater 2,94g
-varav från socker 1,3g
Fett 0,09g
-varav mättat 0,0g
Natrium 11,12mg


 

 

Klicka för större bild

Fisksås Original Nam Pla (lagrad 18 månader)

Art nr: 993
 
Förpackning: 12x300ml glasflaska  

Ingredienser: ansjovisextrakt (77 %), salt (20 %) och socker (3 %)

 

Ean:8850620888074


Tillverkad av asiatisk liten ansjovis som tillsammans med salt och vatten får fermentera i minst 18 månader. Därefter balanseras sältan med lite socker innan fisksåsen filtreras i 5 steg och sedan tappas på flaska. Fisksåsen används främst som flytande salt i alla typer av matlagningen men är den lagrad i minst 18 månaders så ger den också en aromatisk upplevelse med smak av lagrad ost och nötter. Tips, blanda fisksås, lime och chili till en dippsås. Enklare och godare kan det inte bli.

Näringsvärde per 100ml
Energi 211kJ/50,4Kcal
Protein 9,47g
Kolhydrater 2,94g
-varav från socker 1,3g
Fett 0,09g
-varav mättat 0,0g
Natrium 11,12mg

 


 

Klicka för större bild

Fisksås Original Nam Pla (lagrad 18 månader)

Art nr: 070
 
Förpackning: 12x700ml plastflaska  

Ingredienser: ansjovisextrakt (77 %), salt (20 %) och socker (3 %)

 

Ean:8850620888074


Tillverkad av asiatisk liten ansjovis som tillsammans med salt och vatten får fermentera i minst 18 månader. Därefter balanseras sältan med lite socker innan fisksåsen filtreras i 5 steg och sedan tappas på flaska. Fisksåsen används främst som flytande salt i alla typer av matlagningen men är den lagrad i minst 18 månaders så ger den också en aromatisk upplevelse med smak av lagrad ost och nötter. Tips, blanda fisksås, lime och chili till en dippsås. Enklare och godare kan det inte bli.

Näringsvärde per 100ml
Energi 211kJ/50,4Kcal
Protein 9,47g
Kolhydrater 2,94g
-varav från socker 1,3g
Fett 0,09g
-varav mättat 0,0g
Natrium 11,12mg

 

 

Klicka för större bild

Fisksås Original Nam Pla (lagrad 18 månader)

Art nr: 950
 
Förpackning: 3x4500ml plastdunk  

Ingredienser: ansjovisextrakt (77 %), salt (20 %) och socker (3 %)

 

Ean:88506


Tillverkad av asiatisk liten ansjovis som tillsammans med salt och vatten får fermentera i minst 18 månader. Därefter balanseras sältan med lite socker innan fisksåsen filtreras i 5 steg och sedan tappas på flaska. Fisksåsen används främst som flytande salt i alla typer av matlagningen men är den lagrad i minst 18 månaders så ger den också en aromatisk upplevelse med smak av lagrad ost och nötter. Tips, blanda fisksås, lime och chili till en dippsås. Enklare och godare kan det inte bli.

Näringsvärde per 100ml
Energi 211kJ/50,4Kcal
Protein 9,47g
Kolhydrater 2,94g
-varav från socker 1,3g
Fett 0,09g
-varav mättat 0,0g
Natrium 11,12mg

 

 

Klicka för större bild

Vietnamesisk Dippsås “Nuoc Cham”

Art nr: 521
 
Förpackning: 6x200ml glasflaska  

Ingredienser: socker, destillerad vinäger, vatten, fisksås (ansjovis, salt), morot, rädisa, chili, vitlök och lime. Allergi information: innehåller ansjovis

 

Ean: 8850620888845


Traditionell sötsyrlig Vietnamesisk dippsås med en balanserad bakgrundshetta. Passar perfekt till friterade vårrullar eller till vietnamesiska sommarrullar med mjukt rispapper.
Kan även användas som dippsås till annan asiatisk mat eller som dressing på en sallad.


Näringsvärde per 100g
Energi
Protein
Kolhydrater
Fett

 

481kj/115 kcal
1,65 g
27,1 g
0,01 g

 

Klicka för större bild

Thai Sweet Chili Sauce for Seafood

Art nr: 522
 
Förpackning: 6x200ml glasflaska  

Ingredienser: vatten, socker, chili, vitlök, fisksås (ansjovis och salt), citronsyra och lime.
Allergi information: innehåller ansjovis

 

Ean: 8850620888836


Traditionell sötsyrlig Thailändsk sötstark chilisås som är smaksatt med lagrad fisksås (18 mån). Används som dippsås till friterad, stekt, kokt eller ångad fisk och skaldjur. Passar också som smaksättare i sallader med fisk och skaldjur.

Näringsvärde per 100g
Energi
Protein
Kolhydrater
Fett

 

518,82kj/124 kcal
4,37 g
26,4 g
0,08 g

 

Klicka för större bild

Thai Sweet & Sour BBQ Sauce

Art nr: 523
 
Förpackning: 6x200ml glasflaska  

Ingredienser: vatten, socker, tamarindpasta, chili, fisksås (ansjovis, salt), och vitlök.
Allergi information: innehåller ansjovis

 

Ean: 8850620888821


Spännande sötsyrlig barbecuesås från Thailand som är smaksatt med lagrad fisksås (18 mån) tamarind och chili. Används som marinad, glaze eller dippsås till alla typer av kött och fågel.


Näringsvärde per 100g
Energi
Protein
Kolhydrater
Fett

 

857,72kj/205 kcal
2,88 g
48,0 g
0,17 g

 

Klicka för större bild

Thai Hot & Sour BBQ Sauce

Art nr: 524
 
Förpackning: 6x200ml glasflaska  

Ingredienser: vatten, socker, fisksås (ansjovis, salt), tamarindpasta, persilja, vårlök och chili.
Allergi information: innehåller ansjovis

 

Ean: 8850620888814


Spännande sötstark barbecuesås från Thailand som är smaksatt med lagrad fisksås tamarind, persilja, vårlök och chili. Används som marinad, glaze eller dippsås till alla typer av kött och fågel.


Näringsvärde per 100g
Energi
Protein
Kolhydrater
Fett

 

585,76kj/140 kcal
3,49 g
31,4 g
0,09 g

 


Bulliard's Louisiana Nellie & Joe's Mezap Sakura Risberg Flower Brand Koreasortiment Rajah Koningsvogel Chalice Premium Oljor Lee Kum Kee TryMe Chef Paul Tony Chachere Squid Brand Mae Ploy

Send Us an E-mail