Tigersås Följ Oss på Instagram Vår YouTube Kanal Gilla Oss på Facebook Hickory Liquid Smoke Bullfighter Sjögräsnudlar Chicken Wing Magic Pepper Tony Chachere's BBQ Magic Sakura GoChuJang Green Hot Shirataki Panko Sesamfrön

 

Tony Chachere's Original Creole Seasoning


 
 

Den legendariske Tony Chachere var en av de färgstarkaste personerna i Louisianas folkhistoria.

Han föddes 1905 som Anthony Chachere i den lilla staden Opelousas. Hans föräldrar härstammade från franska kreoler.

På 1950-talet var han en av 24 medlemmar i en manlig matlagningsförening som hette Cooks Unlimited. Gruppen anordnade gourmetmiddagar två

gånger i månaden och turades om att stå för matlagningen. Tony försökte alltid överträffa de andra i gruppen och fick därför smeknamnet ”Ole Master”.

Då Tony gick i pension vid 65 års ålder sadlade han om från försäkringssäljare till kock

och gav sig ut i köket på gården, fast besluten om att sammanställa en bok med älskade recept från södra Louisiana. Två år senare gav Tony ut en kokbok med lantlig cajunmat.

Den sålde i 10000 exemplar på bara en vecka.

Kokboken blev känd för sina traditionella louisianska rätter, till exempel gumbo, jambalaya och etouffee.

Receptet på hans favoritkryddblandning, Original Creole Seasoning, fanns också med i den första upplagan

och han talade vitt och brett om att receptet i sig var värt bokens pris.

Kryddblandningen blev så populär att Tony bestämde sig för att tillverka den själv. Därmed föddes hans lilla livsmedelsföretag med fyra anställda. Tony Chachere's Creole Foods drivs än idag av familjen Chachere. Produktionsanläggningen ligger kvar på Lombard Street i Opelousas, utanför New Orelans

även om den nu är på 12000 m2 och har 55 anställda.

Tony pensionerade sig delvis igen från sitt livsmedelsföretag 1981, 76 år gammal. Han fortsatte att förbättra

sina recept och ta fram nya livsmedelsprodukter. Höjdpunkten på matlagningskarriären kom i mars 1995 då hans kollegor i American Culinary Federation valde in honom i Louisiana Chefs Hall of Fame. Han dog en vecka senare,

tre månader innan han skulle ha fyllt 90 år.

Sedan maj 2004 är Risberg Import generalagent för Tony Chachere's produkter i Sverige.

 
 

Från april 2009 är Tonys Original Creole Seasoning grundlistad på alla Maxi och Kvantum butiker i hela Sverige.

Creole Seasoning går även att köpa/beställa på ICA Supermarket och ICA Nära butiker i hela landet. Skulle du inte hitta Tonys Original Creole Seasoning i din lokala ICA butik så kan du tala med din handlare och be butiken beställa hem kryddblandningen med sin nästa leverans från ICAs centrallager.

Hitta din ICA butik HÄR

 

Klicka för större bild


Original Creole Seasoning

Art nr: 159
 
Förpackning: 12x227g  

Ingredienser: salt, cayennepeppar, kryddor, vitlök och E551.

EAN: 071998000013

ICA BNR: 135552

Bordkryddan från 1972 som består av 38 olika kryddor och örter och som passar till allt. Används i New Orleans istället för salt och peppar som smaksättare på allt från kyckling, kött, fisk till omeletter, soppor, dressingar, dippsåser och sallader. Under 2008 producerade Tony Chacheres fabrik mer än 4 miljoner 227g burkar med Original Creole Seasoning.

Näringsvärde per 100g
Energi 239kJ/57Kcal
Protein 2,36g
Kolhydrater 11,59g
- varav från socker 1,78g
Fett 1,93g
- varav mättat 0,4g
Fibrer 4,61g
Natrium 31206mg


 

Original Creole Seasoning

Art nr: 541
 
Förpackning: 4x3178g  

Ingredienser: salt, cayennepeppar, kryddor, vitlök och E551.

 


Originalkryddan från 1972 som består av 38 olika kryddor och örter. Används i New Orleans istället för salt och peppar som smaksättare på allt från kyckling, kött, fisk till omeletter, soppor, dressingar, dippsåser och sallader.

Näringsvärde per 100g
Energi 239kJ/57Kcal
Protein 2,36g
Kolhydrater 11,59g
- varav från socker 1,78g
Fett 1,93g
- varav mättat 0,4g
Fibrer 4,61g
Natrium 31206mg

 

 


Bulliard's Louisiana Nellie & Joe's Mezap Sakura Risberg Flower Brand Koreasortiment Rajah Koningsvogel Chalice Premium Oljor Lee Kum Kee TryMe Chef Paul Tony Chachere Squid Brand Mae Ploy

Send Us an E-mail