Tigersås Följ Oss på Instagram Vår YouTube Kanal Gilla Oss på Facebook Hickory Liquid Smoke Bullfighter Sjögräsnudlar Chicken Wing Magic Pepper Tony Chachere's BBQ Magic Sakura GoChuJang Shirataki Panko Sesamfrön

Nem Ran - Vietnamesiska vårrullar

Ingredienser för 8 portioner

• 1 kg blandfärs
• 500g färska böngroddar
• 200g vårlök
• 4 st färska ägg
• 200g torkad skogsöronsvamp
• 1 msk salt
• 1 msk malen svartpeppar
• 3 msk fisksås
• 1 msk riven ingefära
• 50 st rispapper
• 100g bönnudlar
• 1 liter jordnötsolja att fritera i

Blötlägg skogsöronsvampen i 30 minuter.
Koka upp vatten och blötlägg bönnudlarna enligt anvisning på paketet.
Finhacka böngroddar, lök, öronsvamp och bönnudlar.
Blanda samman färsen med grönsaker, svamp, nudlar och ägg.
Krydda med salt, peppar och fisksås.
Fyll sedan rispapper med blandningen och rulla ihop till en vårrulle.
Fritera i jordnötsolja (180 grader).
Låt överflödig olja rinna av på hushållspapper.

Tag ett isbergssalladsblad. Rulla in den friterade vårrullen, gärna tillsammans med lite färska örter t. ex koriander persilja eller mynta.

Doppa sedan allt i den traditionella dippåsen, fräscht och gott!





Prova några enkla rätter från Vietnam

Vårrullar med kött - Nem Ran
Dippsås - Nuoc Cham
Köttsoppa med risnudlar - Pho
Wokade räkor med grönsaker och färska örter
Papaya och morotssallad
Wokad kyckling med skogsöronsvamp och morötter
Det Vietnamesiska köket



Bulliard's Louisiana Nellie & Joe's Mezap Sakura Risberg Flower Brand Koreasortiment Rajah Koningsvogel Lee Kum Kee TryMe Chef Paul Tony Chachere Squid Brand Mae Ploy
Send Us an E-mail