Tigersås Följ Oss på Instagram Vår YouTube Kanal Gilla Oss på Facebook Hickory Liquid Smoke Bullfighter Sjögräsnudlar Chicken Wing Magic Pepper Tony Chachere's BBQ Magic Sakura GoChuJang Shirataki Panko Sesamfrön


Pho - Vietnamesisk köttsoppa

Ingredienser för 8-10 personer
• 1½ kg högrev
• 1 kg oxben
• 100g hel stjärnanis
• 2 st skivade gul lökar
• 100g krossad ingefära
• 1 msk salt
• 2 msk fisksås
• 2 kg risnudlar
• Färsk vårlök
• Färsk koriander
• Nymalen svartpeppar
• Chilisås
• Limesaft

Koka en buljong (tar drygt 1½ timme) av oxbenen, högrev, stjärnanis och lök.
Skumma av om det behövs.
Lyft upp högreven och låt den svalna något.
Buljongen får gärna koka en stund till.
Koka upp vatten och blötlägg risnudlarna enligt anvisning på paketet.
Skiva köttet tunt.
Krydda buljongen med fisksås och sila av benen.
Bryn på löken och ingefäran i en stekpanna och häll sedan grönsaksfräset i buljongen
Lägg risnudlarna i en djup skål.
Häll över den varma buljongen och toppa med köttet,

färsk koriander och strimlad färsk vårlök.
Servera med nymalen svartpeppar, chilisås och limesaft som var

och en kan smaksätta själv med.





Prova några enkla rätter från Vietnam

Vårrullar med kött - Nem Ran
Dippsås - Nuoc Cham
Köttsoppa med risnudlar - Pho
Wokade räkor med grönsaker och färska örter
Papaya och morotssallad
Wokad kyckling med skogsöronsvamp och morötter
Det Vietnamesiska köket



Bulliard's Louisiana Nellie & Joe's Mezap Sakura Risberg Flower Brand Koreasortiment Rajah Koningsvogel Lee Kum Kee TryMe Chef Paul Tony Chachere Squid Brand Mae Ploy
Send Us an E-mail